Hayvan Refahı Nedir? Alışverişte Hayvan Refahı Ne İfade Eder? – Mahfelle website website
İçeriğe atla

Blog

Hayvan Refahı Nedir? Alışverişte Hayvan Refahı Ne İfade Eder?

Hayvan refahı önemsediğimiz ve son zamanlarda gündemde olan bir konu. Bazı markaların hayvan zulümleri ile ilgili söylemlerini sıklıkla görmüş olabilirsiniz. Peki hayvan refahı aslında ne anlama geliyor? Neden önemli?

Bu yazımızda hayvan refahının ne olduğunu, alışveriş yaparken bunu nasıl göz önünde bulundurabileceğimizi ve önemini konuşacağız. Ayrıca hayvan refahını desteklediğinizden nasıl emin olacağınıza dair bazı ipuçları da vereceğiz!

 

Hayvan Refahı Nedir ve Neden Önemlidir?

Hayvan refahı, hayvanların refahını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Hayvanların fiziksel sağlıklarının yanı sıra, zihinsel ve duygusal durumlarını da içerir. Hayvan refahını dikkate almak önemlidir çünkü tüm hayvanlar adil ve “insanca” muameleyi hak eder.

Hayvan refahından bahsedince aklınıza veganlık gelmiş olabilir ve vegan olmadan hayvan refahını tam olarak desteklemiş olur muyum diye düşünmüş olabilirsiniz. Bir yaşam biçimi olan veganlık konumuzla çok alakalı olsa da, hayvan refahını desteklemek ve bu konuda küçük de olsa adımlar atmak için vegan olmanıza gerek yoktur.

Her nasıl yaşıyorsak yaşayalım, hayvan refahını hangi basit ama önemli adımlarla destekleyebileceğimizden konuşalım.

Günlük yaşam seçimlerimizde hayvan refahını nasıl destekleyebiliriz?

Hayvanları sadece sevmekle kalmamalı, onların refahı için de sorumluluk almaya hazır olmalıyız. Hayvan refahını anlamak, onların yaşam koşullarını anlamak ve saygı duymakla başlıyor. Bunu ancak daha fazla empati, sevgi, bilgi ve bildiğimizi anlatarak başarabiliriz.

Bir köpeğin yaşam hakkı kadar, bir kuşun ve belki korktuğumuz bir böceğin yaşam hakkına da saygı duymalı, onların varlığının bizim hayatımız için de önemli olduğunun bilincine varmalıyız.

Hayvanları seviyoruz. Sahipleniyor, destek oluyor, besliyor, paylaşıyor, onlarla renkleniyoruz.

Peki başlayalım.

Bahçesindeki 3 metrekarelik alanda 20 kiloluk bir köpeği, sadece evini korusun diye tutan komşumuz için de sorumluluk almaya hazır mıyız? Ya da tropik koşullarda yaşaması gereken bir hayvan cinsini evindeki kafeste dekor olarak kullanan insanların karşısında durmaya?

Sokağa atılan, şiddete zulme uğrayan hayvanlara ne kadar sahip çıkıyorsak, en yakınlarımıza da bakarak doğrularımıza sahip çıkmaktan çekinmemeliyiz.

Günlük hayatımızda öncelikle evimizin veya kapımızın önüne bir tas su/mama koyarak veya yemek veya alışveriş alışkanlıklarımızda küçük değişiklikler yaparak hayvan refahına destek olabiliriz.

Hayvan refahı konusunda akla ilk gelen beslenme şeklimiz olsa da biz burada alışveriş sürecimizde bu konuya nasıl hassasiyet gösterebileceğimizden bahsedeceğiz.

Giyim ve kozmetik alışverişi yaparken, hayvan refahını göz önünde bulundurmak küçük ama önemli bir adımdır. Birçok marka, organik pamuktan yapılmış giysiler veya zulüm içermeyen kozmetikler gibi hayvan dostu seçenekler sunuyor ve biz bu ürünleri Mahfelle’de Hayvan Refahı kategorisi altında buluşturuyoruz.

Kozmetik ürünler bağlamında, hayvan refahı, ürünün geliştirilmesinde hiçbir hayvan testi yapılmadığı anlamına gelir. Kozmetik alışverişlerinizde hayvan refahını destekleyen markaları tercih edin ve hissedeceğiniz hafifliği yaşayarak görün!

Giyim ürünlerinde hayvan refahı, giysi üretiminde kullanılan hayvanlara adil davranılması anlamına gelir. Bu, yaşamak ve dolaşmak için yeterli alan verilmesinin yanı sıra anestezi olmadan gaga kesme, kuyruk kenetleme ve hadım etme gibi acımasız muamelelere tabi tutulmamayı önemser.

Mahfelle’de sunduğumuz Hayvan Refahı kategorimizde, birçok kozmetik ve giyim ürününe güvenilir yoldan ulaşarak, bu bilinci desteklemeniz mümkün.

Alışverişinizin hayvan refahını desteklediğinden nasıl emin olabilirsiniz?

Alışverişinizin hayvan refahını desteklediğinden emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunlardan biri, ürünlerde hayvan refahı sertifikaları aramaktır. Örnek olarak: “Certified Humane”, “Animal compassionate”, “Organik”, “Cruelty Free”, “Peta: Animal test-free”, “Vegan” gibi amblemler ve “Sıçrayan Tavşan” ambleminden kontrol edebilirsiniz.

Alışverişinizin hayvan refahını desteklediğinden emin olmanın bir başka yolu da fabrika çiftliklerinden gelen et ve süt ürünlerinden uzak durmaktır. Fabrikada yetiştirilen hayvanlar tipik olarak sıkışık, sağlıksız koşullarda tutulur ve genellikle anestezi olmadan acımasız muamelelere tabi tutulurlar.

Son olarak, mümkün olduğunca organik et ve süt ürünlerini tercih edebilirsiniz. Organik tarım uygulamaları, hayvanlara serbestçe dolaşmaları ve otlamaları için bolca alan sağlayarak hayvan refahını destekler. Ayrıca hormonların, antibiyotiklerin ve diğer yapay katkı maddelerinin kullanımını da yasaklar.

Ürünlerde hayvan refahı sertifikaları aramak ve fabrika çiftliklerinden et ve süt ürünlerinden kaçınmak da dahil olmak üzere, günlük yaşam tercihlerinizde hayvan refahını desteklemenin birkaç yolu vardır. Organik tarım uygulamaları hayvan refahını desteklediğinden, mümkün olduğunca organik et ve süt ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Bu küçük adımları atarak hepimiz hayvanlara adil ve etik bir şekilde davranıldığından emin olabiliriz.

Önceki yazı
Sıradaki yazı

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Lokal Üretim
Yavaş Moda
Hayvan Refahı
Zanaatkar
Vegan
Kadın Girişimciler
Erkek Girişimciler
Genç Girişimciler

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu adres abone listemizde kayıtlı görünüyor.

Ürünleri satın al

Seçim Yapın

Son inceledikleriniz

Varyasyonu düzenle
Ürün Hakkında Sorum Var
Back In Stock Notification
Şartlar & Koşullar
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepetiniz
0 ürünler